Play

La Belle Époque

Romantische komedie over een zestiger die de kans krijgt om de eerste ontmoeting met zijn grote liefde te herbeleven.

Deze film is thuis te zien via Picl
Tijden & Tickets

LA BELLE ÉPOQUE zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?
1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.


Victor voelt zichzelf slachtoffer van de voortschrijdende digitalisering. Hij is zijn baan als cartoonist bij een krant kwijt omdat drukwerk op sterven na dood is. Zijn vrouw kruipt naast hem in bed met een virtual realitybril op om aan hun uitgebluste huwelijk te ontsnappen. Zijn goede vriend Antoine heeft intussen een manier gevonden om geld te verdienen met gebakken lucht. Op verzoek bootst zijn bedrijf met behulp van acteurs een bepaalde periode na. Wanneer Antoine Victor aanbiedt om dat ook eens te ervaren, grijpt Victor die kans met beide handen aan.

Nicolas Bedos onderzoekt in zijn tweede speelfilm op ludieke wijze of echte liefde een uiterste houdbaarheidsdatum heeft, hoe nostalgie ons in haar greep houdt en in hoeverre fictie nog van realiteit is te onderscheiden. Het resultaat is een sprankelende, prikkelende komedie die tevens stof biedt tot nadenken. (ms)

Nicolas Bedos, Frankrijk, 2020, 115 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant, Pierre Arditi, Denis Podalydès.