Play

L'événement

Verfilming van de beroemde autobiografische roman van Annie Ernaux over een Franse studente die begin jaren zestig ongewenst zwanger raakt. Winnaar Gouden Leeuw in Venetië.

Tijden & Tickets

Zestig jaar geleden zijn er grote stappen gemaakt in de vrouwenemancipatie. Het is dan ook bijna niet meer voor te stellen dat tegelijkertijd een ongewenste zwangerschap van een ongetrouwde vrouw ertoe leidde dat zij haar studie moest staken en dat er geen mogelijkheden waren tot het legaal uitvoeren van een abortus. In die situatie bevindt het personage Anne zich. Ze vraagt vrienden en artsen om hulp. Omdat niemand die wil bieden, rest haar niets anders dan zich in het illegale circuit te begeven.

Alhoewel het uiteindelijk duidelijk wordt in wel tijdperk de film zich afspeelt, benoemt Diwan dat bewust niet. Dit omdat het opzettelijk afbreken van een zwangerschap in vele delen van de wereld, waaronder in onze westerse wereld (zoals in Texas) nog steeds strafbaar is. (ms)

Audrey Diwan, Frankrijk, 2021, 100 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Anamaria Vartolome, Kacey Mottet Klein, Luàna Bajrami, Louise Orry-Diquéro, Louise Chevillotte, Pio Marmaï, Sandrine Bonnaire.
L v nement ps 1 jpg sd low 6220a59aa780d