Play

L’Été Dernier

Frans drama van Catherine Breillat (Fat Girl) over een advocate die een hartstochtelijke relatie begint met haar stiefzoon. Remake van de Deense film Queen Of Hearts.

Tijden & Tickets

Als advocate weet Anne natuurlijk dondersgoed dat een affaire beginnen met haar zeventienjarige stiefzoon wel het laatste is wat ze zou moeten doen. Daarmee zou ze een hoop op het spel zetten. Desondanks zwicht ze voor de verleiding. Of is het enorme risico nu net waar het allemaal om draait?

Catherine Breillat is een oude rot in het vak. Ze schreef het scenario voor meer dan dertig films en regisseerde er meer dan twintig. Haar werk gaat vaak over vrouwen die gebukt gaan onder de normen en waarden van de maatschappij waarin ze leven. Breillat verstaat de kunst om de slechtste karaktereigenschappen van haar protagonist te tonen op een dusdanige manier dat je je toch met het personage kunt identificeren. Dat maakt van L’ÉTÉ DERNIER een film die onder je huid kruipt. (ms)

Catherine Breillat, Frankrijk, Noorwegen, 2023, 104 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Léa Drucker, Olivier Rabourdin, Clotilde Courau, Samuel Kircher, Angela Chen, Serena Hu..