Play

Krazy House

Onstuimige, knettergekke cultkomedie over een schattig christelijk gezin dat wordt overvallen door een bloeddorstige Rus en zijn twee tienerzoons. Wat begint als een sitcom uit de jaren negentig eindigt als bloederige horror.

Laatste kans
Tijden & Tickets

De eerste twintig minuten van KRAZY HOUSE lijken in alles op de klassieke sitcom uit de negentiger jaren, met de bekende typetjes – de sullige huisvader, de gestreste moeder en twee opstandige puberkinderen. En dan zijn er de MARRIED WITH CHILDREN-achtige set, de ingeblikte lachsalvo’s, de huishoudelijke ongelukjes en het overdreven acteren.

De sfeer slaat echter compleet om als een Russische gangster en zijn twee zoons zich aanbieden als klusjesmannen en vervolgens het hele huis overnemen. De chaos wordt steeds groter en de sfeer wordt steeds grimmiger. Zo wordt de eerste Engelstalige film van het regisseursduo Haars en Van der Kuil – die we kennen van NEW KIDS – een bloederige, groteske horrorkomedie, met een ondertoon van provocaties over religieuze hypocrisie en het hooghouden van de schijn van het harmonieuze gezin. (bw)

Steffen Haars, Nederland, 2024, 86 min. Engels & Russisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Alicia Silverstone, Nick Frost, Gaite Jansen, Kevin Connolly, Jan Bijvoet, Wail Klink.