Play

Kinds of Kindness

Yorgos Lanthimos (Poor Things) trakteert ons op drie macabere verhalen over hoever mensen gaan om zich te verzekeren van liefde en aandacht. Met Emma Stone, Willem Dafoe en de in Cannes als beste acteur gelauwerde Jesse Plemons.

Tijden & Tickets

KINDS OF KINDNESS is een drieluik waarin de hoofdrolspelers steeds een ander personage spelen. Doordat de acteurs er niet wezenlijk anders uitzien, wordt de indruk gewekt dat de verhalen samenhangen. De samenhang zit echter veel meer in de onderliggende thema’s: liefde, geloof en macht over anderen.

Het eerste deel gaat over Robert, die precies moet doen wat zijn baas Raymond hem voorschrijft: Raymond bepaalt wat hij moet aantrekken, wat hij bestelt in een café en zelfs wanneer hij seks heeft met zijn vrouw.

In het tweede deel zien we Daniel, een politieagent, wiens vrouw Liz vermist is geraakt tijdens een wetenschappelijke expeditie. Als ze weer opduikt, wordt Daniel achterdochtig – hij denkt dat ze een dubbelganger van zijn vrouw is. In het laatste deel sluit Liz – die rondscheurt in een paarse sportwagen – zich aan bij een sekte en krijgt van een seks-beluste goeroe de opdracht om iemand te zoeken die de gave heeft om de doden weer tot leven te wekken.

Met deze bijna drie uur durende triptiek keert Lanthimos weer enigszins terug naar het absurdisme van zijn vroegere Griekse werk: vreemde verhalen die zowel een raadselachtige puzzel vormen als een fascinerende verkenning zijn van onze psychologische drijfveren – en dat alles op meesterlijke wijze geacteerd. (bw)

De voorstelling van zondag 21 juli om 12:00 uur is te boeken als filmontbijt.

Yorgos Lanthimos, Ierland, VK, 2024, 164 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Hong Chau, Joe Alwyn.