Play

Kill It and Leave This Town - Engels ondertiteld

Volstrekt unieke animatiefilm – wonderschoon, teder, onverwacht ontroerend, grimmig en duister – waarin Mariusz Wilczynski over zijn jeugd in de Poolse industriestad Lodz vertelt.

Tijden & Tickets

Na het verlies van zijn geliefden, ontvlucht een man de werkelijkheid en trekt zich terug in zijn herinneringen. Daar staat de tijd stil en leven zijn dierbaren nog. In zijn herinneringen groeit een stad. Op een dag komen zijn literaire helden en cartoonjeugdidolen er tot leven. Wanneer de man ontdekt dat zijn idolen allemaal oud geworden zijn en dat eeuwige jeugd niet bestaat, besluit hij terug te keren naar de realiteit.

Mariusz Wilczynski is schilder, decorontwerper en maker van animatiefilms. Met KILL IT AND LEAVE THIS TOWN levert hij een zeer persoonlijke film af. Veertien jaar werkte hij aan de stad die in de film tot leven wordt gebracht, getekend in een betrekkelijk kale schetsboekstijl die juist daardoor des te waarachtiger overkomt. De film won de Speciale Juryprijs op het animatiefilmfestival van Annecy.


Mariusz Wilczynski, Polen, 2022, 88 min. Pools, Latijn & Engels gesproken, Engels ondertiteld.
Kill It and Leave This Town ps 1 jpg sd low 62de6c7fbd81b