Play

Kiddo

Energieke roadmovie voor jong en oud over een elfjarig meisje dat opgroeit in een pleeggezin maar op een dag wordt opgehaald door haar moeder voor een wilde trip naar Polen.

Tijden & Tickets

Lu wordt elders opgevoed omdat haar moeder Karina niet voor haar kan zorgen. Het meisje mist haar moeder erg, die in Hollywood een geweldig leven heeft als filmster en stuntvrouw. Dat denkt Lu althans. Als Karina na lange tijd onverwacht in een aftandse auto opduikt, is Lu dan ook heel blij. Karina wil naar Polen waar haar moeder woont, om daar een stapel geld op te halen die ze jaren daarvoor heeft verstopt. Met dat geld wil Karina met Lu een nieuw leven beginnen. Samen met haar dochter vertrekt Karina naar Polen, zonder echter de pleegzorg daarvan op de hoogte te brengen. Zo begint een avontuurlijke, spannende en chaotische reis, waarin de auto het meermaals begeeft en Lu’s beeld van de ideale moeder kantelt. Het meisje moet een evenwicht zien te vinden tussen de liefde voor de onvoorspelbare, onverantwoordelijke Karina en haar eigen wensen en grenzen.

Deze debuutfilm, die zijn wereldpremière beleefde tijdens het filmfestival in Berlijn, biedt jong en oud een fris perspectief op het bekende ‘lovers-on-the-run’-genre, met het verschil dat het hier om een moeder en een dochter gaat. (av)

Zara Dwinger, Nederland, 2023, 91 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Rosa van Leeuwen, Frieda Barnhard, Lidia Sadowa, Maksymilian Rudnicki, Aisa Winter..