Play

Kerr - Engels ondertiteld

Beklemmend drama over de jonge man Can, die voor de begrafenis van zijn vader terugkeert naar zijn geboortestad maar daar niet meer weg komt.

Tijden & Tickets

Can is terug in de stad voor de begrafenis van zijn vader en is hier getuige van een moord. Na een getuigenis laat de politie hem niet vertrekken. De vreemde gebeurtenissen en dito kennissen van zijn vader stapelen zich op, en tot overmaat van ramp wordt er een quarantaine afgekondigd vanwege hondsdolle honden. Terwijl de stad verandert in een labyrintisch vagevuur zakt Can langzaam af in een staat van waanzin.

Turks regisseur Tayfun Pirselimoğlu is een veelkunner: hij schildert, schrijft en filmt. KERR, zijn filmdebuut, is een verfilming van een eigen boek uit 2014. De inspiratiebronnen voor de licht-surrealistische en beklemmende toon van deze zwarte komedie zijn evident. Het kleinstedelijke moordmysterie laat denken aan Lynch, het desoriënterende bureaucratische doolhof waarin Can ronddwaalt verwijst duidelijk naar Kafka. Pirselimoğlu’s eerste stap als regisseur is succesvol te noemen, want zelfs in de meest prestigieuze kringen van de mondiale filmindustrie werd zijn noemenswaardige debuut opgemerkt: KERR was de Turkse inzending voor de Oscars van 2023.

Tayfun Pirselimoglu, Turkije, Griekenland, Frankrijk, 2021, 101 min. Turks gesproken, Engels ondertiteld. Met Erdem Senocak, Jale Arikan, Riza Akin.