Play

Kapsalon Romy

Familiefilm van Mischa Kamp (Het Paard Van Sinterklaas) over een eigenzinnige oma en haar kleindochter, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Tamara Bos.

Tijden & Tickets

Met frisse tegenzin past oma Stine op haar kleindochter Romy, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever en gemakkelijker dan anders en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat, trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Tamara Bos.

Mischa Kamp, Nederland, 2019, 92 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Beppie Melissen, Bianca Krijgsman, Noortje Herlaar, Vita Heijmen.