Play

Just 6.5

Harde en zinderende politiefilm over de jacht van de Iraanse narcoticabrigade op een drugsbaron, maar ook een wrange bespiegeling op het onvermogen om drugsgebruik uit te bannen.

Tijden & Tickets
De titel van deze film verwijst naar het aantal drugsverslaafden – 6,5 miljoen – dat Iran zou hebben. Het drugsprobleem in het land groeit, misschien door de strenge straffen. Of je nu betrapt wordt op het bezit van dertig gram of vijftig kilo drugs; in beide gevallen volgt de doodstraf. Dealers kunnen dus maar beter ambitieus zijn en zoveel mogelijk drugs verkopen.

JUST 6.5 combineert de actie van een Hollywood-thriller met een inkijk in het Iraanse rechtssysteem. Een duo detectives jaagt op een drugsbaron, die al halverwege de film wordt gearresteerd. De spannende verwikkelingen zijn daarmee echter niet afgelopen. Zijn de agenten wel zo onkreukbaar als ze lijken? En komt hun werk niet neer op dweilen met de kraan open? (jc)

Saeed Roustaee, Iran, 2019, 135 min. Perzisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Payman Maadi, Navid Mohammadzadeh, Parinaz Izadyar, Farhad Aslani, Houman Kiai.
Just65 70X100Affiche Def Web 10387 1603112457