Play

Juniper

Familiedrama over een rebelse depressieve tiener die na de dood van zijn moeder noodgedwongen voor zijn alcoholistische oma moet zorgen. Met glansrol van Charlotte Rampling.

Tijden & Tickets

Het is een rol die Charlotte Rampling op het lijf geschreven is: Ruth, een bekende voormalige oorlogsfotografe – avontuurlijk, dapper en zwaar aan de drank. Als ze een been breekt, vliegt ze van Engeland naar Nieuw-Zeeland om bij haar zoon Robert te logeren. Maar als Robert voor zaken naar Londen vertrekt, blijft haar kleinzoon Sam, een opstandige puber, alleen achter met de grootmoeder die hij niet eerder heeft gezien. Hoewel ze elkaar aanvankelijk niet kunnen luchten of zien, ontstaat er langzaamaan toch een vriendschappelijke band tussen de twee.

Matthew J. Saville heeft met zijn speelfilmdebuut een emotioneel geslaagde film gemaakt. JUNIPER is prachtig geacteerd en laat op een indringende manier zien hoe alcoholisme en disfunctioneren van generatie op generatie kunnen doorwerken. En Rampling is geweldig, ze geeft diepte aan de onbeschofte, arrogante Ruth en toont haar affiniteit met mensen die pijn lijden. (bw)

Matthew J. Saville, Nieuw-Zeeland, 2022, 94 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Charlotte Rampling, Marton Csokas, George Ferrier, Edith Poor, Cameron Carter-Chan..