Play

Judy

Renée Zellweger kruipt in de huid van Judy Garland in deze biopic over het tumultueuze leven van de actrice en zangeres die wereldberoemd werd door haar rol in The Wizard Of Oz.

Winnaar van de Oscar voor Beste Actrice (Renée Zellweger).
Tijden & Tickets

Niemand kon zoveel gevoel en hartzeer in iedere noot leggen als Judy Garland. De legendarische ster wist waarover ze zong: al als kindsterretje leefde ze op medicijnen en drank, en wilden de mensen om haar heen (waaronder haar eigen moeder) van haar profiteren. Ook haar vijf echtgenoten brachten niet de liefde en geborgenheid waar ze zo naar hunkerde. In JUDY staan de laatste jaren van Garlands turbulente leven centraal. Ze zit financieel aan de grond en is met echtgenoot nummer vier in een bittere voogdijstrijd verwikkeld. Een reeks uitverkochte theatershows in Londen zijn haar laatste strohalm, maar kan ze de shows wel aan…?

Renée Zellweger is indrukwekkend als de fragiele ster: dansend, zingend, huilend en lachend ís ze Judy Garland. Zellweger nam daarbij zelf de zangpartijen voor haar rekening – met als ultieme kippenvelmoment haar vertolking van SOMEWHERE OVER THE RAINBOW. (ek)

Voor haar rol in JUDY won Renée Zellweger een Oscar.

Rupert Goold, VK, 2019, 118 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Renée Zellweger, Jessie Buckley, Finn Wittrock, Rufus Sewell, Michael Gambon.