Play

Judas and the Black Messiah

Spannend drama over een FBI-informant die infiltreert in de Black Panther Party. Winnaar van twee Oscars, waaronder die voor beste acteur in een bijrol (Daniel Kaluuya).

Tijden & Tickets

Iedereen kent Malcolm X, maar het levensverhaal van de charismatische Fred Hampton is minder bekend. Daar komt verandering in met deze suspenserijke film waarin beroepscrimineel William O’Neal in opdracht van de FBI binnen weet te dringen in de Black Panther Party van Illinois. Hij doet dat in een periode waarin de politieke invloed van voorzitter Fred Hampton steeds groter wordt; een ontwikkeling die in overheidskringen met argusogen wordt bezien. Aan O’Neal de taak om Hampton in de gaten te houden. O’Neal schept er evenwel genoegen in om niet alleen de Black Panthers, maar ook zijn contactpersoon bij de FBI om de tuin te leiden. Ondertussen wordt vanuit de FBI de druk echter wel stevig opgevoerd en het is FBI-directeur J. Edgar Hoover zelf die O’Neal opdraagt om Hampton te verraden. O’Neal komt voor een zware keuze te staan: zijn geweten volgen of zijn opdrachtgever gehoorzamen?

Shaka King, VS, 2021, 127 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Met: Daniel Kaluuya, Lakeith Stanfield, Dominique Thorne, Jesse Plemons, Dominique Fishback.
Judas and the Black Messiah ps 1 jpg sd low Copyright 2021 Warner Bros Entertainment Inc All Rights Reserved 60b881ad5cdfc