Play

Joker

Joaquin Phoenix kruipt in de huid van de populairste schurk uit het genre van de superheldenfilm. Het resultaat: een rauwe en overdonderende karakterstudie van Batmans aartsvijand.

Winnaar Beste Originele Muziek en Beste Acteur (Joaquin Phoenix). Genomineerd voor 11 Oscars, waaronder beste film en beste regisseur.
Tijden & Tickets

Arthur Fleck probeert zijn hoofd boven water te houden in Gotham City, een grauwe, grimmige stad. Hij woont samen met zijn oude moeder en werkt als clown. Zijn grote droom is een succesvol stand-up comedian te zijn. Fleck kampt echter met een aandoening. Hij barst op willekeurige momenten uit in een ongecontroleerd hard gelach. Die lachbuien hebben hem al regelmatig in de problemen gebracht. Als zijn maatschappelijk vangnet wegvalt, ontspoort hij volledig.

THE HANGOVER-regisseur Todd Phillips levert met JOKER een sobere film af over wat er kan gebeuren als een man met psychische problemen geen plek heeft in de maatschappij. Joaquin Phoenix viel voor zijn rol meer dan twintig kilo af. Hij zet een superschurk in wording neer wiens graatmagere silhouet en maniakale lach nog dagenlang in je hoofd rondspookt. (ms)

Joaquin Phoenix won een Oscar voor zijn rol als de Joker.

Todd Phillips, Canada, VS, 2019, 122 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen.