Play

Jojo Rabbit

Satirische film over een Duits jongetje uit de Hitlerjugend wiens wereld op zijn kop wordt gezet wanneer hij ontdekt dat zijn moeder een Joods meisje op zolder verstopt.

Winnaar van de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Genomineerd voor 6 Oscars, waaronder beste film en beste vrouwelijke bijrol.
Tijden & Tickets

De tienjarige Jojo is een outsider. Zijn enige – weliswaar denkbeeldige – vriend is Adolf Hitler. Als hij het verborgen meisje op zolder ontdekt, behandelt hij haar aanvankelijk als een monster. Tot groot genoegen van Adolf die een goede Nazi van Jojo probeert te maken. Maar als Jojo meer tijd met Elsa doorbrengt, wordt zijn naïeve nationalisme steeds meer op de proef gesteld.

Schrijver en regisseur Taika Waititi (HUNT FOR THE WILDERPEOPLE, WHAT WE DO IN THE SHADOWS, THOR: RAGNAROK) brengt zijn kenmerkende humor en aandoenlijkheid – waar je van houdt of niet – in stelling voor een feelgood-oorlogsfilm die om beurten onstuimig, grof en absurd is, maar nooit sentimenteel. En geeft, zonder het er al te dik op te leggen, commentaar op onze huidige tijd waarin haat, racisme en antisemitisme toenemen. Winnaar van de publieksprijs op het Filmfestival van Toronto. (ek)

Taika Waititi, VS, Duitsland, 2019, 108 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Taika Waititi, Rebel Wilson, Sam Rockwell, Scarlett Johansson.