Jimmie

Een roadmovie met een originele twist over een vader en zoon op de vlucht. Deze film opende eerder dit jaar het International Film Festival Rotterdam.

N.B: Deze film is Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

Jimmie is vier jaar oud. Zijn vader heeft hem verzekerd dat hij zijn moeder, die plotseling verdwenen is, weer terug zal zien. Jimmie gelooft hem; welke kleuter zou dat niet doen? Ook als zijn prettige leventje in Stockholm nog verder uiteenvalt, blijft Jimmie zich vastklampen aan beloftes. Aan een volwassen hand, een vriendelijk gezicht, zijn trouwe knuffel.

Secuur en invoelend laat Jesper Ganslandt (FALKENBERG FAREWELL) zien hoe een kind zich probeert te redden in tijden van wanhoop en gemis. Jimmie, met zijn lange blonde haar en zijn hippe Fjällräven-rugzakje, moet vluchten uit Zweden, op zoek naar een veilige toekomst. De tocht is lang en gevaarlijk.
De vraag ‘Wat als het ons overkwam?’ ligt aan de basis van het impressionistische JIMMIE; met een simpele omkering brengt Ganslandt de vluchtelingencrisis voor een West-Europees publiek griezelig dichtbij. De film overstijgt daarbij het sterke concept en is in de eerste plaats een aangrijpend en meeslepend drama, uitstekend geacteerd door Ganslandt zelf en zijn zoontje Hunter.

Jesper Ganslandt, Zweden, 2018, 91 min. Zweeds, Duits & Kroatisch gesproken, Engels ondertiteld. Met Jesper Ganslandt, Hunter Ganslandt, Christopher Wagelin, Anna Littorin, Marita Fjeldheim Wierdal.