Play

Dementia – Nordmann filmconcert

Dementia/Daughter of Horror geeft ons een intieme inkijk in de psyche van een getormenteerde ziel. Op een louche hotelkamer ontwaakt een jonge vrouw uit haar nachtmerrie en trekt de stad in. Een nacht vol geweld en waanzin volgt, waarbij de grens tussen droom en werkelijkheid vervaagt.  

Tijden & Tickets

Nordmann
Nordmann wordt vaak omschreven als donker, filmisch en energetisch in al zijn vormen. De dreigende ondertoon in hun muziek past perfect bij de mysterieuze sfeer van deze cult-klassieker.

Line-up

Mattias De Craene – tenor sax, clarinet
Edmund Lauret – gitaar
Dries Geusens – bass
Elias Devoldere – drums, percussie & toetsen

Bio
Gitarist Edmund Lauret, bassist Dries Geusens, drummer Elias Devoldere en saxofonist Matthias De Craene ontwikkelden hun kenmerkende geluidsspel in bars en cafés terwijl ze samen in Gent studeerden. Elke artiest heeft zijn eigen unieke stem die samenkomt in Nordmann: een avant-garde jazzoutfit doordrenkt met rockinvloeden. De band heeft al veel succes gezien. Ze hebben een aantal prijzen gewonnen, waaronder de Muiek Mozaiek Award en de Storm! Wedstrijd. Onlangs brachten ze hun eerste album uit waarmee ze gelijk veel lof ontvingen. Hun muziek staat bol van de pakkende riffs, gekruist door een pulserende saxofoon en ondersteund door een meedogenloze ritmesectie. 

Layer By Layer – The Arrangers Project
Een interdisciplinair kunstproject, geïnitieerd door het Conservatorium Maastricht, overschrijdt grenzen tussen verschillende kunstvormen en landen.
Gericht op een korte film van 4 minuten van de filmmaker Achim Bieler uit Aken: “Layer By Layer.” Net zoals de film betekenislagen creëert met verschillende afbeeldingen op elkaar geplaatst, creëren vier componisten lagen van ervaringen met vier drastisch verschillende scores, die elk een totaal andere versie van het voor het publiek creëren.

John Parker, 1955, 90 min. , zonder ondertiteling.