Play

It's Raining Women

Prangende documentaire over vrouwen die het glazen plafond proberen te doorbreken en wedijveren voor gelijke kansen en beloning van mannen en vrouwen op de werkvloer.

Tijden & Tickets

Na haar ontdekking dat haar voormalige, mannelijke collega's bijna twee keer zoveel verdienden als zij, belandt programmadirecteur Rebecca Burke in een juridisch steekspel met haar voormalige werkgever. Het relaas van Burke wordt afgewisseld met ontmoetingen van Soppela met andere vrouwen die op hun beurt verwoede pogingen doen het glazen plafond te doorbreken of daar inmiddels in zijn geslaagd.

Het Britse tijdschrift The Economist publiceert jaarlijks een glass ceiling-index. Die weerspiegelt in welke mate vrouwen in geïndustrialiseerde landen gelijke kansen hebben op de werkvloer. Deze index vormde voor de bekroonde Finse regisseur en producent Mari Soppela (FAMILY FILES, MOTHER LAND) de aanleiding voor deze onthutsende documentaire. Overigens stond Nederland in 2022 op eerdergenoemde index bedroevend laag op de 21e plaats van in totaal 29 OECD-landen. (ms)

Mari Soppela, Finland, 2022, 86 min. Engels, Fins, Frans, Pools, Ests & Japans gesproken, Nederlands ondertiteld.