Play

Isle Of Dogs

Fantastisch vormgegeven animatiefilm van Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel), die in het Japan van de toekomst speelt. Atari, een jongetje van twaalf, zoekt zijn geliefde hond Spots die verdwenen is op een akelig eiland.

Tijden & Tickets

Zijn pleegvader, de burgemeester van de fictieve stad Megasaki, heeft vanwege een vermeende ziekte alle honden verbannen naar Trash Island. In een decor van verlaten fabrieken, speelparken en afval proberen de honden te overleven. De komst van Atari geeft hen nieuwe hoop. Samen gaan ze op zoek naar Spots, terwijl tegelijkertijd in de stad een groepje studenten het opneemt tegen de corrupte burgemeester.

Regisseur Wes Anderson put in zijn tweede animatiefilm – eerder maakte hij FANTASTIC MR. FOX – uit het rijke, traditionele culturele verleden van Japan. Universele thema’s als loyaliteit, vriendschap en ergens bij horen worden met veel humor en charme uitgewerkt. Een uitstekende cast van gerenommeerde acteurs neemt de stemmen voor zijn rekening. (av)

Wes Anderson, Duitsland, VS, 2018, 101 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met de stemmen van: Bryan Cranston, Koyu Rankin, Edward Norton, Liev Schreiber, Greta Gerwig, Bill Murray.
Doorlezer

Mocht je The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom, The Royal Tenenbaums of één van de andere films van Wes Anderson hebben gezien, dan weet je: zijn films herken je uit duizenden. Er zijn niet veel regisseurs die zo’n typische, kenmerkende stijl hebben. Zie je een film met kleurrijke decors in pasteltinten, redelijk wat tracking shots en opvallend veel symmetrische composities? Dan kun je er de klok op gelijk zetten: dat is een film van Wes Anderson. 

Zijn de films van Wes Anderson dan alleen te herkennen aan de visuele elementen? Nee hoor. Er zijn nog veel meer terugkerende aspecten. Een typische droogkomische en nonverbale humor bijvoorbeeld, en het gebruik van muziek uit de jaren '60 en '70. Ook zijn films van Wes Anderson altijd een tikje sureeël zijn; ze flitsen rakelings langs de werkelijkheid heen. En dan is er natuurlijk nog een vast clubje acteurs dat keer op keer in zijn films verschijnt; denk aan Owen Wilson, Adrien Brody, Tilda Swinton en Jeff Goldblum. Én natuurlijk Bill Murray, die aleen in Bottle Rocket (1996) ontbrak.