Play

Irgendwann Werden Wir Uns Alles Erzählen

Broeierig Duits drama over een jonge vrouw die in 1990, vlak na de val van de Berlijnse Muur, een passionele relatie begint met een aantrekkelijke, maar twintig jaar oudere boer.

Tijden & Tickets

De setting is een boerderij, gerund door de hardwerkende Siegfried en zijn vrouw Marianne, die net de crisis in de DDR heeft overleefd die het gevolg was van de hereniging van Duitsland. Overal is er sprake van grote economische onrust en generatietrauma’s; de mensen van middelbare leeftijd zijn jaloers op de jongeren die van deze nieuwe vrijheid kunnen profiteren.

Siegfried en Marianne hebben een energieke tienerzoon, Johannes. Maria, zijn vriendin, mag bij hem op zolder wonen: een dromerig meisje dat spijbelt en haar dagen doorbrengt met dwalen door de velden en het lezen van Dostojevski’s DE GEBROEDERS KARAMAZOV – het boek waaraan de titel van de film ontleend is. Als ze de buurman tegenkomt, een knappe veertigjarige man die alleen woont op zijn boerderij, is de negentienjarige Maria meteen door hem gefascineerd. En al snel hebben ze stiekem seks – ruwe en gevaarlijke seks.

Regisseur Emily Atef (PLUS QUE JAMAIS, 3 TAGE IN QUIBERON) schetst de moeizame overgang van een verdeeld naar een verenigd Duitsland, met deprimerende grijsgrauwe beelden van de voormalige DDR, tot de hoop die spreekt uit de goud glimmende huid in de vrijscènes. (bw)

Emily Atef, Duitsland, 2023, 129 min. Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Marlene Burow, Felix Kramer, Cedric Eich, Silke Bodenbender, Florian Panzner..