Play

io sono l’amore

In het stijlvolle, operateske IO SONO L’AMORE toont Luca Guadagnino de onvermijdelijke ondergang van een aristocratische Italiaanse familie.

Tijden & Tickets
De mooie Russische immigrante Emma is getrouwd met Tancredi Recchi, de zoon van een steenrijke textielfabrikant in Milaan. Deze gaat binnenkort met pensioen en hij benoemt zijn zoon Tancredi en kleinzoon Edo tot zijn opvolgers. Deze twee hebben maar één doel: verkopen die handel. De bedrijfsovername heeft tot gevolg dat de altijd zo gecontroleerde manieren en de etiquette van de Recchi familie scheurtjes beginnen te vertonen.

Emma worstelt ondertussen met haar eigen gevoelens ten opzichte van haar man en zijn familie, waarvan ze nooit echt een lid is geworden. Als ze hoort dat haar dochter Elisabetta op vrouwen valt, beseft ze dat ze zelf nooit haar hart gevolgd heeft. Ze raakt in de ban van de kok Antonio, een vriend van haar zoon. Emma laat haar gevoelens de vrije loop, met alle gevolgen van dien.

IO SONO L’AMORE is de doorbraakfilm van de Italiaanse filmmaker Luca Guadagnino (CALL ME BY YOUR NAME). De film werd ten tijde van de release vergeleken met de klassieke meesterwerken van Luchino Visconti (IL GATTOPARDO).

Luca Guadagnino, Italië, 2009, 120 min. Italiaans, Russisch & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Tilda Swinton, Flavio Parenti, Edoardo Gabbriellini, Alba Rohrwacher, Diana Fleri.
3320 600x0 6050830ae7aea