Play

Invisible Demons

Indringende documentaire over de huidige klimaatcrisis, die laat zien dat schone lucht en drinkwater in een megastad als Delhi steeds minder vanzelfsprekend worden.

Tijden & Tickets

In INVISIBLE DEMONS geeft Rahul Jain een persoonlijke en caleidoscopische kijk op hoe klimaatverandering het leven in Delhi beheerst. Ondraaglijke hittegolven, watertekorten en vervuiling treffen iedereen, maar de armen het meest.

"Ik groeide op als een kind met airconditioning dat zich niet eens een voorstelling kon maken van het natuurlijke leven buiten de stad," zegt regisseur Rahul Jain aan het begin van zijn indrukwekkende documentaire. In 1991, Jains geboortejaar, opende India zijn economie voor de vrije markt. Sindsdien is het milieu van het land hard achteruitgegaan. Vandaag de dag lijden veel Indiërs aan ernstige gezondheids- en ademhalingsproblemen – tien procent van alle sterfgevallen in India wordt veroorzaakt door luchtvervuiling. In INVISIBLE DEMONS – de titel verwijst naar de kleine deeltjes die de lucht vervuilen ‘als giftige dartpijltjes die onze longen doorboren’ – onderzoekt Jain de manier waarop klimaatverandering het leven in Delhi bedreigt. Hij doet dat in een visueel overweldigende documentaire, waarin prachtige beelden van Delhi worden afgewisseld met onthullende en aangrijpende getuigenissen van de inwoners van de miljoenenstad, van riksjarijders tot schoolmeisjes. (bron: Movies That Matter)

Rahul Jain, Duitsland, Finland, Georgië, India, 2021, 70 min. Engels & Hindi gesproken, Nederlands ondertiteld.
Invisible Demons ps 1 jpg sd low 625fdb5676fdf