Play

The Interpreter

Melancholie en humor gaan hand in hand in deze roadmovie over een 80-jarige tolk die op zoek gaat naar de ware toedracht van de moord op zijn ouders onder het Nazi regime.

Tijden & Tickets

De 80-jarige tolk Ali Ungár reist naar Wenen op zoek naar de voormalige Nazi-officier die mogelijkerwijs zijn ouders vermoordde in Slowakije. Hij vindt alleen diens zoon, de oud-docent en bon vivant Georg. Samen gaan ze op zoek naar de waarheid. Georg heeft zich altijd gedistantieerd van zijn vader en diens activiteiten. Maar het lukt Ali zijn interesse te wekken, en ze gaan op reis, dwars door Slowakije, op zoek naar getuigen van de oorlogstragedie. Hun verschillende opvattingen en levenservaringen resulteren in zowel spanningen als komische momenten.

Regisseur Martin ŠulÍk en hoofdrolspeler Jiri Menzel zijn gevierde en bekroonde veteranen van de Tsjechische cinema. Voor het grote publiek betekent THE INTERPRETER ook een blij weerzien met de Oostenrijkse acteur Peter Simonischek uit TONI ERDMANN.

Martin Sulik, Slowakije, Tsjechië, Oostenrijk, 2018, 113 min. Duits, Slowaaks & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jiri Menzel, Peter Simonischek, Zuzana Maurery, Attila Mokos, Anna Rakovska.