Play

Incroyable Mais Vrai

Surrealistische komedie over een huis met een magische tunnel en een man die zich een elektronische penis laat aanmeten. Zowel de tunnel als de penis zorgen voor problemen.

Tijden & Tickets

De tunnel bevindt zich in de kelder van de nieuwe woning van de vijftigers Alain en Marie. Waar de tunnel Alain koud laat – hij maakt zich meer zorgen over de elektronische penis van zijn baas, die tevens zijn beste vriend is – krijgt Marie dankzij de tunnel een kans om een oude droom alsnog te verwezenlijken. Want wat achter het luik in de kelder gebeurt is ongelooflijk, maar echt.

Of het nu een tot moord aanzettend jasje is (DEERSKIN) of een reuzenvlieg (MANDIBULES), het uitgangspunt voor de films van Dupieux is vaak absurd. Voor liefhebbers van zijn bizarre werk valt er dankzij de magische tunnel en de elektronische penis weer veel te genieten. Dupieux houdt met INCROYABLE MAIS VRAI op tragikomische wijze iedereen een spiegel voor die in de maakbaarheid van het menselijk lichaam gelooft. (ms)

Quentin Dupieux, Frankrijk, 2022, 74 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Alain Chabat, Léa Drucker, Benoît Magimel, Anaïs Demoustier, Stéphane Pezerat.
Incroyable mais vrai ps 1 jpg sd low 627e08a7807c4