Play

In Fabric

Sinistere en komische horror-hommage over een vervloekte rode cocktailjurk die chaos en onheil brengt voor iedere nieuwe eigenaar.

Tijden & Tickets

Alleenstaande moeder Sheila koopt een rode cocktailjurk in de opruiming voor een blind date. De jurk lijkt wel speciaal voor haar gemaakt, maar dan overkomt haar de ene na de andere nare gebeurtenis als ze de jurk draagt. Toeval? Voor de zekerheid brengt ze de jurk naar de kringloop, waar een wasmachinemonteur erdoor wordt betoverd. Maar ook hij wordt vervolgens achtervolgd door onheil. We volgen de jurk als die van eigenaar wisselt en op steeds merkwaardigere wijze slachtoffers maakt.

De ‘killer dress’ krijgt een heel eigen betekenis in IN FABRIC. Strickland (BERBERIAN SOUND STUDIO, THE DUKE OF BURGUNDY) toont zich opnieuw een meester in stijl. Hij creëert een nachtmerrieachtige wereld die zowel hilarisch als verontrustend is en bevolkt met bizarre personages. Een originele film die niet in één genrehokje past en die je verbaast, laat lachen en op je nagels bijten. (ek)

Peter Strickland, VK, 2018, 118 min. Frans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Gwendoline Christie, Sidse Babett Knudsen, Caroline Catz, Julian Barratt, Marianne Jean-Baptiste.