Play

Il Traditore

Italiaans misdaad- en rechtbankdrama van Marco Bellocchio (Vincere) over Tommaso Buscetta, de eerste misdadiger die de omertà (zwijgplicht) van de maffia doorbrak.

Deze film is thuis te zien via Picl
Tijden & Tickets

IL TRADITORE zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.
In 1986 vond in Italië onder leiding van rechter Giovanni Falcone het Maxiproces plaats tegen 475 maffiosi, waarvan er 338 werden veroordeeld. De rechtszaak was grotendeels gebouwd op de getuigenissen van spijtoptanten, waarvan Tommaso Buscetta de belangrijkste was. Niet voor niets heet de film dan ook IL TRADITORE (Italiaans voor verrader).

De film vertelt het verhaal van Buscetta tussen het begin van de jaren zeventig en het eind van de jaren negentig, vlak voor zijn overlijden in 2000. Buscetta is een in Brazilië gestationeerd kopstuk van de cosa nostra als hij begin jaren tachtig, na zijn tweede uitlevering aan Italië, besluit te gaan praten. Hij vindt dat de maffia oude waarden en normen (kom niet aan de vrouwen en kinderen) heeft opgegeven, maar wil waarschijnlijk ook gewoon zijn hachje redden. Op dat moment zijn twee van zijn zonen al spoorloos verdwenen en diverse familieleden geliquideerd.

De tachtigjarige Italiaanse grootmeester Bellocchio presenteert het bijna tweeënhalf uur durende verhaal zonder veel opsmuk, met veel respect voor wat wordt gezien als één van de meest dramatische episodes in het naoorlogse Italië. (jc)

Marco Bellocchio, Italië, Frankrijk, Duitsland, Brazilië, 2019, 153 min. Engels, Italiaans, Portugees & Sicilian gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Pierfrancesco Favino, Luigi Lo Cascio, Fausto Russo Alesi, Maria Fernanda Cândido, Fabrizio Ferracane.
Il Traditore Ps 1 Jpg Sd Low 8057 1574778497