Play

Il Primo Giorno Della Mia Vita

In de nieuwe film van Paolo Genovese (Perfetti Sconosciuti) haalt een mysterieuze man vier mensen die zelfmoord willen plegen over om een bijzonder pact met hem te sluiten.

Tijden & Tickets

Op een regenachtige avond worden in Rome vier mensen die elkaar niet kennen met de auto opgepikt door een geheimzinnige, naamloze man – een prachtige rol van Toni Servillo, onder andere bekend van LA GRANDE BELLEZZA. Het viertal bestaat uit heel verschillende mensen: een rouwende politieagente, een uitgebluste coach die zelf de weg kwijt is, een turnster die in een rolstoel is beland en een jonge influencer die veel te dik is en gepest wordt. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze op het punt staan om zelfmoord te plegen. De man die hen oppikt, biedt ze een tweede kans. Hij laat ze in een week zien wat ze door hun zelfmoord zouden verliezen en vooral hoe hun eigen toekomst eruit zou zien als ze zouden besluiten hun leven voort te zetten. De hamvraag is natuurlijk wie van hen erin slaagt om de beslissing terug te draaien. (bw)

Paolo Genovese, Italië, 2023, 122 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Toni Servillo, Valerio Mastandrea, Margherita Buy, Sara Serraiocco, Gabriele Cristini..