Play

Il Colibrì

Gelaagd Italiaans epos over familie, liefde en de kracht van het leven. Gebaseerd op de gelijknamige internationale bestseller van Sandro Veronesi.

Tijden & Tickets

IL COLIBRÌ draait om Marco Carrera, een man van middelbare leeftijd, en schakelt heen en weer tussen verschillende perioden in zijn leven. Marco is een succesvolle arts, maar ook een man met veel persoonlijke en emotionele problemen. Zijn huwelijk valt uit elkaar en hij heeft een gecompliceerde relatie met zijn tienerdochter.

In zijn jeugd woont Marco ’s zomers met zijn ouders in een vakantiehuis aan de Toscaanse kust. Daar wordt hij verliefd op Luisa, de dochter van de buren. Maar een tragische gebeurtenis die zijn hele leven zal bepalen, scheidt hem van Luisa. Ook de rest van zijn leven staat in het teken van gebeurtenissen die alles op zijn kop zetten en de veerkracht om daarmee om te gaan. Marco probeert steeds om zijn evenwicht te bewaren – net als de kolibrie.

Dit sterke familie-epos met een Italiaanse sterrencast vangt met veel oog voor detail het leven van drie generaties. Pierfrancesco Favino speelt de prachtige hoofdrol als Marco op middelbare leeftijd.

De film werd geselecteerd voor het Filmfestival van Toronto en was de openingsfilm van het filmfestival van Rome. (bw)

Francesca Archibugi, Italië, 2022, 127 min. Italiaans & Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Pierfrancesco Favino, Nanni Moretti, Kasia Smutniak, Bérénice Bejo, Laura Morante..