Play

Il Buco

Mens en natuur vloeien samen in dit beeldschone visuele gedicht van Michelangelo Frammartino (Il Quattro Volte) over een oude schaapherder en een groep speleologen in Calabrië.

Tijden & Tickets

In 1961 trok een groep jonge amateur-speleologen naar het zuidelijke gedeelte van Italië om er een van de diepste grotten ter wereld te onderzoeken. De burgemeester van het dorp en voormalig speleoloog had de regisseur attent gemaakt op het bestaan ervan, tijdens het filmen van LE QUATTRO VOLTE. We zien alle gebeurtenissen en handelingen rondom het in kaart brengen van de grot voorbijkomen, terwijl een oude herder in de buurt zijn omgeving rustig gadeslaat. Heel langzaam en bijna meditatief volgen we de man en de speleologen, zonder precies te weten wat ze doen. Geen uitleg, maar gefilmd met het oog van een toeschouwer die alles belangstellend volgt en omringd door de geluiden van de natuur. De oplettende kijker zal overeenkomsten en tegenstellingen kunnen ontdekken in het verhaal van het grotonderzoek en dat van de oude man, maar geduld is een vereiste in deze meeslepende ervaring. (av)

Michelangelo Frammartino, Italië, Frankrijk, Duitsland, 2021, 93 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Paolo Cossi, Jacopo Elia, Denise Trombin, Nicola Lanza, Antonio Lanza.
Il Buco ps 1 jpg sd low 6285f4a52c4a8