Play

Il Boemo

Weelderig historisch drama over de beproevingen en triomfen van de achttiende-eeuwse Tsjechische operacomponist Josef Mysliveček die als buitenstaander wist door te breken in Italië.

Tijden & Tickets

Venetië, 1765. De charmante en getalenteerde Tsjech Josef Mysliveček droomt van een carrière als operacomponist, maar in een stad boordevol muzikaal talent en gevestigde namen lijkt dat onmogelijk. Wanneer hij de minnaar wordt van een vooraanstaande markiezin, lijken zijn kansen te keren. Hij krijgt een unieke opdracht: een opera componeren voor Teatro San Carlo in Napels, op dat moment het grootste theater van Europa. Al gauw groeit ‘de Bohemer’ uit tot een beroemde componist. Een slopende ziekte en veranderende muzieksmaak vormen echter het begin van zijn ondergang.

Regisseur Petr Václav brengt met zijn film een ode aan een Tsjechische muzikale grootheid én aan zijn muziek, die in IL BOEMO wordt uitgevoerd door internationale operasterren als Philippe Jaroussky en Simona Šaturová.

Petr Václav, Tsjechië, Italië, Slowakije, 2022, 140 min. Tsjechisch, Italiaans & Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Vojt?ch Dyk, Barbara Ronchi, Elena Radonicich, Lana Vlady, Krystian Adam..