Play

Ida

Ontroerend en intiem drama van Pawel Pawlikowski (Cold War) over Anna, een jonge novice die voordat ze geloofsbeloften aflegt de zus van haar moeder moet opzoeken.

Tijden & Tickets
Tante Wanda, een communistische, drankzuchtige en meedogenloze rechter, komt met een onverwachte onthulling op de proppen. Anna blijkt Joods te zijn en heet in werkelijkheid Ida. Als wees kwam ze terecht in het klooster, waar ze werd opgevoed door de nonnen en zo werd afgeschermd voor het naziregime. Samen met Wanda gaat Anna in het desolate Polen van de zestiger jaren op zoek naar de geschiedenis van haar familie. De zoektocht roept bij het meisje de nodige vragen op over geloof, vertrouwen en haar ware identiteit, terwijl liefde en vrijheid lonken in de persoon van een aantrekkelijke muzikant. Wanda op haar beurt ziet zich geconfronteerd met de ongemakkelijke keuzes die ze in haar leven heeft gemaakt. (av)
Pawel Pawlikowski, Polen, Denemarken, 2013, 80 min. Pools gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska, Joanna Kulig, Dawid Ogrodnik, Adam Szyszkowski.
Ida 20000275 Ps 1 S Low 9885 1597847496