Play

I Don't Wanna Dance

Een coming-of-age-drama over een vijftienjarige jongen die moet besluiten of hij uit de destructieve dans met zijn moeder stapt of bij haar blijft ten koste van zijn eigen geluk.

Tijden & Tickets

De vijftienjarige Joey heeft moeite zijn driftbuien onder controle te houden. Na een straatgevecht komt hij in contact met Jeugdzorg. Die stellen voor dat hij en zijn broertje weer bij hun moeder Daphne gaan wonen, van wie ze ooit zijn gescheiden. Aanvankelijk leidt dit tot een vrolijke hereniging van Joey met zijn moeder, maar al snel lopen de spanningen in het gezin toch weer op. Daphne is een moeilijke vrouw, kritisch, behoeftig en onvoorspelbaar. Toch verlangt Joey wanhopig naar haar liefde en erkenning. Dat zijn criminele broer Roy binnenvalt wanneer hij maar wil, helpt de situatie niet bepaald.

I DON’T WANNA DANCE is het speelfilmdebuut van Fynn von Kleist. Eerder maakte de regisseur onder meer een documentaireserie over kinderen met een bijzondere relatie met muziek. Tijdens het maken van die serie ontmoette hij Yfendo van Praag, die in deze film het personage van Joey speelt. De film is losjes gebaseerd op gebeurtenissen uit Yfendo’s leven. Voor de visuele stijl van de film zocht von Kleist inspiratie bij Oscarwinnaar MOONLIGHT en bij de Bill Douglas-trilogie over diens jeugd in het armoedige Schotland van de jaren veertig; films die de schoonheid van lelijkheid laten zien.

Kom je bij ons naar de film? Kom op tijd, maar niet te vroeg. Je hebt pas 15 minuten voor aanvang van de film toegang tot ons gebouw.

Flynn von Kleist, Nederland, 2020, 89 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Yfendo van Praag, Romana Vrede, Daniel Kolf.
I Don t Wanna Dance ps 1 jpg sd low 60ae1636c6fd4