Play

I, Daniel Blake

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen.

Psychoanalyse & Film
Deze film wordt ingeleid door psychiater/psychoanalyticus i.o. Rick Blom
Tijden & Tickets

Deze filmvertoning is onderdeel van de reeks 'Psychoanalyse & Film'. Vooraf is er een inleiding door een psychoanalyticus en na afloop is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen en vragen te stellen over de inleiding en de film (voertaal: Nederlands).

Programma
19:30 inleiding psychiater/psychoanalyticus i.o. Rick Blom
20:00 vertoning I, Daniel Blake
21:40 nagesprekDaniel Blake probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug.

Zoals we gewend zijn van Loach neemt hij het op voor de gewone man die stand moet houden in het hedendaagse Engeland, en in het gevecht met bureaucratische overheidsinstanties. Humor, warmte en wanhoop gaan hand in hand en maken van I, DANIEL BLAKE een oprechte, emotionele en uiterst innemende film. Met I, DANIEL BLAKE won Ken Loach zijn tweede Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

Ken Loach, VK, Frankrijk, België, 2016, 97 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Dave Johns, Briana Shann, Hayley Squires, Dylan Phillip McKiernan, Kate Rutter.