Fashionclash Installation - I AM SAD - by Margreet Sweerts

De installatie 'I AM SAD' is een voorproefje op het Verdrietfestival dat najaar 2018 zal plaatsvinden in de Euregio Maastricht / Aken van 19 tot 7 september. Deze preview verbindt verdriet met het thema van FASHIONCLASH Festival 2018 door The mater dolorosa (de trieste moeder Maria) een make-over te geven. 'De ruimte van verdriet' zal een werk in uitvoering zijn dat tijdens het festival vorm krijgt bij Lumière. (Vrije entree, open 11.00-17.00 uur)

Tijden & Tickets

Een diverse groep ontwerpers en artiesten ontwikkelt een ruimte voor verdriet, als tegengif voor de huidige maatschappelijke druk om almaar gelukkig te zijn, gevoed door de noodzaak deel uit te maken van de nepwereld van digitale duimen omhoog. Wat hebben mensen nodig als ze verdrietig en samen in een openbare ruimte zijn? Wil iemand zich verstoppen of juist opgemerkt worden? Kan je kleding je troosten? Hoe dragen we verdriet?

'De ruimte van verdriet' zal een werk in uitvoering zijn tijdens de openingsuren van Lumière.

Festival of Sadness wordt ondersteund door Provincie Limburg, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Bankgiro Loterij Fonds

Foto: Pierre Hansen

, 2018, 90 min. , zonder ondertiteling.