Play

Hytti Nro 6

De Finse Laura moet tijdens een lange treinrit een coupé delen met een lompe Russische mijnwerker. Er ontstaat een onverwachte band. Winnaar Grote Prijs van de Jury in Cannes.

Tijden & Tickets

Laura, studente in Moskou, heeft een relatie met haar intellectuele hospita Irina. Ze besluiten samen naar Moermansk te reizen om historische rotstekeningen aan de kust te bekijken. Op het laatste moment kan Irina echter niet mee en vertrekt Laura alleen. In de trein blijkt ze haar coupé te moeten delen met de onbehouwen Ljoha, waarna Laura tevergeefs probeert een andere plek te bemachtigen. Veroordeeld tot Ljoha zet ze met tegenzin de reis voort en komt tot de ontdekking dat ze meer met de man gemeen heeft dan gedacht.

Prachtig, melancholiek drama dat zich rustig en zorgvuldig ontvouwt. Vooral de aandachtige en geduldige kijker zal enorm genieten van de zich ontwikkelende vriendschap tussen de twee eenzame zielen. (av)

Juho Kuosmanen, Finland, Duitsland, Estland, Rusland, 2021, 107 min. Russisch & Fins gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Seidi Haarla, Yuriy Borisov, Dinara Drukarova, Yuliya Aug.