Play

Human Flow

De wereldwijde vluchtelingencrisis gezien door de ogen van de Chinese kunstenaar en politiek activist Ai Weiwei, die met vijfentwintig camerateams in meer dan twintig landen filmde. De documentaire laat zowel de onthutsende omvang van de vluchtelingencrisis als de persoonlijke verhalen van de vluchtelingen zien.

Tijden & Tickets

Meer dan 65 miljoen mensen over de hele wereld worden door hongersnood, klimaatverandering en oorlog gedwongen huis en haard te verlaten in de grootste menselijke migratie sinds de Tweede Wereldoorlog. Het levert soms surrealistische taferelen op: tentenkampen tussen de rails waar Griekse treinen toeterend doorheen rijden en groepen volledig in het wit geklede Afrikanen in Italië, die eerder weggelopen lijken uit een kunstproject dan een oorlogsgebied.

HUMAN FLOW stelt één van de vragen die deze eeuw zullen definiëren: zal onze wereldwijde samenleving gedomineerd worden door angst, isolatie en eigenbelang of kiezen we voor een weg van openheid, vrijheid en respect voor de mensheid?

Ai Weiwei, Duitsland, 2017, 140 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.