Play

Huda's Salon

Politieke thriller van Hany Abu-Assad (Paradise Now, Omar) over een Palestijnse vrouw die tijdens een afspraak bij de kapper met een gruwelijk moreel dilemma wordt opgezadeld.

Tijden & Tickets

Reem en haar onzekere, jaloerse man Yousef leven op gespannen voet met elkaar. In de salon van Huda kan Reem haar hart daarover luchten. Reem heeft er echter geen weet van dat dit bezoekje aan de kapper haar leven volledig op zijn kop zal zetten.

De film speelt zich af op de Westoever van de Palestijnse stad Bethlehem, die sinds 1967 door Israël bezet wordt. In 2002 begon de bouw van een muur rond de stad die daardoor steeds meer in een isolement raakt. De bevolking van Bethlehem vertrouwt niemand. Verraders worden buitengesloten en zelfs om het leven gebracht. Abu-Assad, die eerder met zijn Oscargenomineerde politieke thrillers PARADISE NOW en OMAR hoge ogen gooide, levert met HUDA’S SALON wederom een geslaagde film af over een uiterst actueel thema. (ms)

Hany Abu-Assad, Egypte, Nederland, bezet Palestijns gebied, 2021, 91 min. Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Ali Suliman, Maisa Abd Elhadi, Manal Awad, Kamel El Basha, Samer Bisharat, Omar Abu Amer.
Huda s Salon ps 1 jpg sd low 625577f67da4f