Play

How to Have Sex

Energiek maar ook wrang drama over drie zestienjarige vriendinnen die na een lang schooljaar op zon- zuip- en seksvakantie gaan in Malia. Debutant Molly Manning Walker laat heel knap zien hoe complex het begrip ‘consent’ is.

Tijden & Tickets

Besties Zara, Em en Skye zijn voor het eerst op vakantie zonder hun ouders. Het moet de vakantie van hun leven worden. Drinken, feesten en misschien seks. Veel jongeren zakken naar Malia af om er hun eerste seksuele ervaringen op te doen. Babyface Tara voelt zich onder druk gezet door haar vriendinnen om seks te hebben, omdat ze als enige van het stel nog maagd is: als het hier niet lukt, dan nooit meer.

Molly Manning Walker baseerde zich op een verontrustende herinnering aan een vakantie uit haar jeugd. Het verhaal is vaak pijnlijk en herkenbaar. Waar houdt toestemming op en begint dwang? Afgewisseld met drukke feestbeelden zijn het de stille en woordeloze scènes die de grootste indruk maken. Manning Walker ontving voor haar indrukwekkende debuut op het filmfestival van Cannes de prijs voor de beste film in het programma-onderdeel ‘Un Certain Regard’. Nieuw talent Mia McKenna-Bruce, hier te zien in de rol van Tara, wordt al in één adem met Florence Pugh genoemd. (ek)

Molly Manning Walker, VK, 2023, 91 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Mia McKenna-Bruce, Shaun Tomas, Lara Peake, Enva Lewis, Samuel Bottomley.