Play

Housekeeping For Beginners

Energiek Noord-Macedonisch familiedrama over een vrouw die nooit moeder wou worden, maar door omstandigheden gedwongen wordt om de twee dochters van haar vriendin op te voeden. Winnaar van de Queer Lion tijdens het filmfestival in Venetië.

Tijden & Tickets

Na de dood van haar vriendin Suada heeft Dita zich aarzelend ontfermd over Suada’s dochters: de rebelse tiener Vanesa en de kleine deugniet Mia. Ze krijgt hulp van haar goede vriend Toni en diens partner. Samen vormen ze een ongewoon gezin, dat een harde strijd moet leveren om geaccepteerd te worden in de samenleving.

In dit familiedrama neemt regisseur Goran Stolevski de kijker mee naar een multiculturele en bruisende lhbtqia+-gemeenschap. De film werd gemaakt in een hyperrealistische stijl, zonder repetities en met veel ruimte voor improvisatie. Voor de opnames werd gebruik gemaakt van hand-held camerawerk, natuurlijk licht en authentieke locaties. De film kon tijdens het filmfestival in Venetië op voortreffelijke recensies rekenen en werd door Noord-Macedonië ingestuurd voor de Oscars.

Goran Stolevski, Macedonië, Polen, Zweden, 2024, 107 min. Macedonisch, Romani & Albanees gesproken, Nederlands ondertiteld.