Play

House of Hummingbird

Teder Zuid-Koreaans coming-of-age drama over de bijzondere vriendschap tussen een onzeker 14-jarig meisje en een docente.

Tijden & Tickets

Seoul 1994. Zuid-Korea’s economie is booming en wolkenkrabbers schieten als paddenstoelen uit de grond. Het land moderniseert in rap tempo. Dit gaat niet zonder slag of stoot, zeker als de snelle constructie als een boemerang terugslaat. In de openingsscene zien we de veertienjarige Eunhee die zich heeft buitengesloten. Een symbolisch beeld dat haar gemoedstoestand perfect weergeeft. Op school moet ze hard werken om bij te blijven, en thuis is er weinig aandacht voor de ingetogen adolescent. Dit gevoel verandert met de komst van haar nieuwe docente, een bijzondere vrouw die wel interesse voor haar talenten heeft. De debuutfilm van Kim staat te boek als een kleine film, maar schijn bedriegt. Aan de oppervlakte lijkt er niet veel te gebeuren, maar ondertussen borrelt het. Als een pointillistisch schilder gebruikt Kim beeld en geluid om ons te laten genieten van een prachtig portret van een opgroeiend meisje, temidden van een hectische wereld. (ej)

Bora Kim, Zuid-Korea, 2020, 138 min. Koreaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Ji-Hu Park, Sae-Byuk Kim, Seung-Yeon Lee, In-Gi Jeong, Su-Yeon Park.
House Of Hummingbird Ps 1 Jpg Sd Low 9668 1595329912