Hostiles

Indringende western/roadmovie van Scott Cooper (Crazy Heart) waarin een groep mensen met vijandige gevoelens naar elkaar een tocht moet afleggen van een legerpost naar een indianenreservaat in Montana.

Tijden & Tickets

In het jaar 1892 is de strijd tussen de oorspronkelijke bewoners van Amerika en de koloniale heersers bijna voorbij, met de laatsten als overwinnaars. Een doodzieke gevangene, opperhoofd Yellow Hawk, wil sterven bij zijn stam en legerkapitein Joseph Blocker wordt gedwongen hem te begeleiden. Vrijwel direct stuit het gezelschap op een vrouw wier gehele familie net is uitgemoord door een Comanchestam. Samen met de getraumatiseerde weduwe trekt de groep verder, gedreven door de wil te overleven, maar met gedrag dat voortkomt uit woede, wraak, lijden, geweld en verlies. Tijdens de tocht gaat Blocker steeds meer twijfelen aan de juistheid van zijn jarenlange overtuigingen.

Scott Cooper neemt zijn tijd om dit verhaal te vertellen. De essentie van de film is van alle tijden en universeel: ondanks een hoop ellende is de mens nog altijd in staat tot compassie, tolerantie en veerkracht. Met prachtige filmmuziek van Max Richter en een imposante cast. (av)

Scott Cooper, VS, 2017, 133 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Christian Bale, Wes Studi, Rosamund Pike, Jesse Plemons, Adam Beach.