Play

Hors Normes (The Specials)

Ontroerende en humoristische film van Olivier Nakache & Éric Toledano (Intouchables) over twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor kinderen met problemen.

Deze film is thuis te zien via Picl
Tijden & Tickets

HORS NORMES zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?
1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.Bruno vangt in zijn centrum zware autisten op en Malik biedt in zijn groepshuis een plek aan moeilijke tieners. Bruno is bij de zorgverleners bekend omdat hij mensen opvangt die nergens anders te plaatsen zijn, waarbij hij noodgedwongen de regels ruim interpreteert. Een bezoek van de sociale inspectie dreigt zijn succesvolle aanpak op losse schroeven te zetten.

HORS NORMES breekt een lans voor zorgverleners die in een spagaat terechtkomen als ze het belang van het individu in een keurslijf van regels proberen te passen die ver van de praktijk staan. Stéphane Benhamou en Daoud Tatou, twee hulpverleners die het regisseursduo persoonlijk kent, stonden model voor Bruno en Malik. Filmmaatschappij Gaumont draagt zijn steentje bij door vijf procent van de winst van deze film aan Benhamou en Tatou te doneren. (ms)

Olivier Nakache & Éric Toledano, Frankrijk, 2019, 114 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélène Vincent, Bryan Mialoundama, Alban Ivanov, Benjamin Lesieur.
Hors Normes Ps 1 Jpg Sd Low 7749 1572517316