Play

Hope Gap

Brits echtscheidingsdrama over een koppel waarvan de man na 29 jaar huwelijk plotsklaps opbiecht een relatie te hebben met een jongere vrouw. Met Annette Bening en Bill Nighy.

Tijden & Tickets

Als Grace en Edwards zoon Jamie in het weekend naar huis komt, vertelt Edward hem dat hij Grace de volgende dag wil verlaten voor een andere vrouw en Jamie moet de klap verzachten. Voor Grace komt de breuk totaal uit het niets. We volgen de emotionele gevolgen van de breuk op het eens zo hechte gezin. Emoties als ongeloof, woede, onmacht, maar ook hoop lopen door elkaar heen.

Schrijver-regisseur William Nicholson (SHADOWLANDS, GLADIATOR) liet zich voor HOPE GAP inspireren door de scheiding van zijn eigen ouders. Hij behandelt het thema met veel gevoel en probeert eerlijk te zijn tegenover beide partijen. De pijn van de hoofdpersonages, maar ook hun veerkracht is een herinnering voor iedereen met een gebroken hart dat ze niet alleen zijn. (ek)

William Nicholson, VK, 2019, 101 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Annette Bening, Bill Nighy, Josh O'Connor, Aiysha Hart, Ryan McKen.