Play

Hope

Autobiografisch, intiem drama over een 43-jarige vrouw die gediagnostiseerd wordt met een kwaadaardige hersentumor. Hope is echter geen film over de dood, maar over de liefde.

Tijden & Tickets

Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert choreograaf Anja terug naar huis om Kerst te vieren. Daar wacht haar gezin: theaterregisseur Tomas, hun drie biologische kinderen, en de drie kinderen uit Tomas’ eerste huwelijk. Maar vlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft niet lang meer te leven. In de tijd die volgt wordt de relatie tussen Anja en Tomas zwaar op de proef gesteld.

Negen jaar verstreken tussen haar speelfilmdebuut LIMBO en haar tweede film HOPE. In de tussenliggende periode werd het leven van regisseur Maria Sødahl overhoop gehaald. Ze werd gediagnosticeerd met hersenkanker en kreeg te horen dat ze nog slechts enkele maanden te leven had. Tegen de verwachting van de artsen in geneest Sødahl. Deze gitzwarte periode uit haar leven vormde de inspiratie voor HOPE, een film die melodrama en sentimentaliteit resoluut uit de weg gaat. De film won twee Amanda’s (de Noorse Oscars) en tijdens het filmfestival in Berlijn de Europa Cinemas Label Award, een prijs die wordt uitgereikt door een jury van Europese filmhuisprogrammeurs. (mv)

Maria Sødahl, Noorwegen, Zweden, 2019, 126 min. Noors & Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Andrea Bræin Hovig, Stellan Skarsgård, Johannes Joner, Gjertrud L. Jynge, Alexander Mørk Eidem.
Doorlezer

Regisseur Maria Sødahl over haar autobiografische film in NRC:
"Voor mij is het uiteindelijk een film geworden over het heruitvinden van de liefde. Over een relatie die een nieuwe start nodig heeft. Niet omdat de relatie slecht was, maar omdat grote gebeurtenissen als deze je altijd dwingen je leven te herzien.”
Lees het complete interview hier.

Hope Ps 1 Jpg Sd Low 10126 1600246202