Play

Honey Boy

Semi-autobiografische film over een jonge acteur en de complexe relatie met zijn vader. Shia LaBeouf tekende voor zowel het scenario als de rol van zijn eigen vader.

Tijden & Tickets

De twaalfjarige Otis heeft een zeer moeizame verstandhouding met z’n manipulatieve, alcoholistische vader. Deze voormalige rodeoclown, die de carrière van zijn zoon begeleidt, droomde zelf ooit van de showbusiness, maar kwam terecht in de criminaliteit. Dat eist z’n tol als Otis tien jaar later een succesvol acteur is.

Har'el regisseerde HONEY BOY naar een scenario van LaBeouf, die de laatste jaren vooral in het nieuws was vanwege zijn verslavingsproblemen. LaBeouf schreef het script, dat hij baseerde op zijn veelbewogen ervaringen als kindster en de ingewikkelde relatie met zijn vader, in de afkickkliniek. Het levert een bijzondere samenwerking op tussen de debuterende regisseuse en haar hoofdpersoon, die onderzoekt hoe kunst en verbeelding een therapeutische werking kunnen hebben en hoop kunnen bieden. De film behoorde tot de hoogtepunten van Sundance dit jaar. (ek)

Alma Har'el, VS, 2019, 94 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Shia LaBeouf, Lucas Hedges, FKA Twigs, Noah Jupe, Natasha Lyonne, Martin Starr.