Play

When Hitler Stole Pink Rabbit (10+)

Duitse familiefilm over een negenjarig meisje dat samen met haar ouders in 1933 Berlijn moet ontvluchten, gebaseerd op het ontroerende levensverhaal van schrijfster Judith Kerr.

Tijden & Tickets

Anna heeft het te druk met school en haar vrienden om te beseffen dat de wereld op springen staat. Overal in Berlijn duiken posters op met de afbeelding van Hitler en de sfeer van oproer hangt in de straten. Als haar vader, een joods journalist, verdwijnt, wordt het tijd voor Anna’s familie om op de vlucht te slaan. Halsoverkop verlaten ze Duitsland. In de haast vergeet Anna haar knuffel, een roze konijn.

Het symbolische verlies van het roze konijn werd door schrijfster Judith Kerr gebruikt om in haar boek WHEN HITLER STOLE PINK RABBIT te vertellen over hoe ze zich voelde toen ze als kind nazi-Duitsland ontvluchtte. Voor regisseur Caroline Link een vertrouwd thema. Zij won in 2003 een Oscar voor NOWHERE IN AFRICA, over het lot van Duitse vluchtelingen die in de jaren dertig van de vorige eeuw elders een nieuw leven moesten opbouwen. Ook dit keer weet Link familie-, oorlogs- en vluchtelingendrama op een fraaie wijze te combineren.

Caroline Link, Duitsland, Zwitserland, Italië, 2020, 112 min. Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Riva Krymalowski, Marinus Hohmann, Carla Juri, Oliver Masucci, Justus von Dohnányi.