Play

Slotfilm: Het Lied Van De Zee (6+) & Halloween rode loper

Verschijn stralend op de rode loper in je mooiste Halloween-kostuum voorafgaand aan de slotfilm van Filmblik festival: de magische animatiefilm over een vuurtorenwachter die met zijn kinderen aan de Ierse westkust woont. Dochter Saoirse blijkt over bijzonder krachten te beschikken.

Tijden & Tickets

De zesjarige Saoirse kan of wil niet praten. Met haar broer Ben en hun vader woont ze in een vuurtoren op een eilandje waar de tijd is stil blijven staan. Kort na Saoirse’s geboorte is haar moeder in zee verdwenen en het meisje zelf voelt zich ook onverklaarbaar aangetrokken tot het woelende water. Nadat Ben de waarheid over de identiteit van Saiorse heeft ontdekt, belanden broer en zus in een fantasievolle wereld die Ben herkent uit de verhalen die hun moeder vroeger vertelde. Een wereld uit de Ierse folklore, vol magische personages die enkel kunnen overleven als Saoirse op tijd haar stem vindt om het lied van de zee te zingen.

Programma:

15.00u
Rode loper + fotograaf
15.30u
Start film

Tomm Moore, België, Denemarken, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, 2014, 93 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling.