Play

Hermitage - The Power of Art

Drie miljoen kunstwerken herbergt de Hermitage in Sint-Petersburg. Deze documentaire onderzoekt naast de rijke geschiedenis van het gebouw ook die van de stad en haar inwoners.

Tijden & Tickets

De Hermitage in Sint-Petersburg trekt jaarlijks meer dan vier miljoen bezoekers. Een imposante plek die al tweehonderdvijftig jaar het hart vormt van de tweede stad van Rusland; een metropool met een rijke geschiedenis aan muziek, poëzie en literatuur. De geest van iconische schrijvers (Dostojevski, Gogol, Nabokov) en componisten (Glinka, Prokofjev en Tsjaikovski) waart hier rond.

Deze documentaire gaat over de geschiedenis van de Hermitage; een geschiedenis die begint bij de stichter van de stad – Peter de Grote – en zijn liefde voor de Hollandse meesters. Het was Catharina de Grote die in 1764 de allereerste kunstcollectie vergaarde. De film toont ons ook de schoonheid van Sint-Petersburg: de lange straat Nevski Prospekt, de bruggen en het water, en de huizen van de adel die uitkijken over de rivier.

De Italiaanse acteur Toni Servillo (LA GRANDE BELLEZZA) is de gids van dienst en leidt ons langs het magnifieke interieur van het wereldberoemde museum, met kunst van Europese meesters als Leonardo da Vinci, Van Eyck, Rubens en Rembrandt, door het winterpaleis, het theater, langs de Loggia van Rafaël, de portrettengalerij van oorlogshelden en de allergrootste Matisse-collectie ter wereld

Michele Mally, Italië, 2019, 88 min. Italiaans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Toni Servillo.