Play

Here We Move, Here We Groove + Q&A regisseur Sergej Kreso

In deze opzwepende muzikale documentaire gaat DJ Robert Soko, een legende in de wereld van de Balkan Beats, met hulp van muzikale vluchtelingen op zoek naar nieuwe geluiden.

Tijden & Tickets

In deze opzwepende muzikale documentaire gaat DJ Robert Soko, een legende in de wereld van de Balkan Beats, met hulp van muzikale vluchtelingen op zoek naar nieuwe geluiden.

Toen Robert Soko als tiener vluchtte voor de oorlog in Joegoslavië leerde hij een belangrijke les: je moet bewegen om te overleven. In diezelfde tijd begon hij westerse muziek te mixen met scherpe Balkanritmes. In Berlijn – en vervolgens de rest van de Europese clubscene – groeide hij uit tot een beroemde Balkan Beats-dj. Bijna dertig jaar later gaat Soko in zijn taxi op zoek naar migranten om muzikale inspiratie op te doen. De reis brengt Soko onder andere naar de straten van Thessaloniki en Marseille, maar ook naar Bosnië, waar stromen vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan passeren.

HERE WE MOVE, HERE WE GROOVE is een persoonlijke film voor de in Limburg gevestigde regisseur Sergej Kreso. Zelf vluchtte hij in 1993 van Sarajevo naar Nederland, waar hij zijn carrière als filmmaker, journalist en muzikant voortzette. Zowel voor Kreso als voor Soko geldt dat zij dankzij kunst een plek wisten te vinden in een nieuwe, vreemde omgeving. Zij snappen als geen ander wat jonge migranten moeten doorstaan. Dat maakt deze documentaire bijzonder en intiem.


De Q&A met Sergej wordt geleid door filmprogrammeur en documentairemaker Richard Dols.

Tijdschema:

19.15 Welkom
19.30 Start documentaire
21.00 Start Q&A
21.30 Einde

Sergej Kreso, Nederland, 2020, 92 min. Arabisch, Frans, Grieks, Farsi, Duits, Engels, Servo-Kroatisch, Bosnisch & Servisch gesproken, Nederlands ondertiteld.
Here We Move Here We Groove ps 1 jpg sd low 612618af60ba2