Play

Here

Een Roemeense bouwvakker in Brussel keert terug naar zijn geboorteland, maar gaat eerst nog met een pannetje soep langs bij vrienden en bekenden. Een intieme, poëtische ode aan de onzichtbare bewoners van de Belgische hoofdstad.

Laatste kans
Tijden & Tickets

De zomervakantie breekt aan en bouwvakker Stefan bereidt zich voor op zijn terugkeer naar huis. Voordat hij vertrekt, maakt hij van de overgebleven groente in zijn koelkast een soep die hij in bewaarbakjes langsbrengt bij hen die hij graag mag. Per toeval kruist zijn pad met dat van de Belgisch-Chinese Shuxiu, promovenda op het gebied van mossen en korstmossen. Ondanks hun grote verschillen, zien we hoe Stefan en Shuxiu langzaam naar elkaar toe bewegen.

Met HERE vraagt Devos onze aandacht voor kleine dingen met grootse schoonheid en het vinden van magie waar je deze niet verwacht. De regisseur gebruikt mos, een plantensoort die we zelden écht opmerken, als symbool voor mensen die een onzichtbaar bestaan leiden. De boodschap van de film wordt versterkt door de esthetische beelden van cameraman Grimm Vandekerckhove en het geluidsontwerp van Boris Debackere, die de microscopische pracht van de natuur tot leven wekken. (rs)

Bas Devos, België, 2023, 84 min. Frans, Roemeens, Chinees & Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Stefan Gota, Liyo Gong, Teodor Corban, ShuHuan Wang.